Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 3 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Gewonde olifant vraagt mensen om hulp

Gasten van de Bumi Hills Safari lodge in Zimbabwe werden verrast door een plotseling bezoek van een olifant. Het dier kwam niet zomaar even gedag zeggen, want wat bleek: het liep mank en zocht de hulp van mensen. Dat meldt de Daily Mail.

De lokale dierenarts was een weekend weg en daarom vloog een andere arts vrijwillig 320 kilometer om het gewonde dier te helpen. In de zes uur tijd die het de arts kostte om de safari lodge te bereiken, bleef de olifant rustig in de buurt grazen.

Stropers

Na aankomst werd het dier, die de naam Ben draagt, verdoofd. Tijdens het onderzoek vond de arts een diepe schouderwond, waarschijnlijk veroorzaakt door een kogel van stropers. Na verder onderzoek bleek Ben ook nog twee kogelgaten in zijn oor te hebben. Hij lijkt dus twee aanvallen overleefd te hebben.

Bumi Hills Foundation

Zendertje

Ben loopt weer vrij rond en de genezing verloopt voorspoedig. Ook loopt hij niet meer mank. Door middel van een zendertje wordt hij extra in de gaten gehouden door de arts.

Bumi Hills Foundation

Obviously dehydrated and seeking help from us maybe?

Gepostet von Bumi Hills Foundation am Samstag, 28. Mai 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gewonde olifant vraagt mensen om hulp
Sluiten