Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 20 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Gestolen beertje terug op graf dankzij kunstenaar

Alsof het verliezen van drie kinderen nog niet erg genoeg was, werd de rustplaats van Sirac, Ceylin en Liya twee weken geleden beroofd van een dierbare knuffelbeer. Moeder Meral Arslan plaatste destijds een emotionele oproep op Facebook die uiteindelijk terecht kwam bij grafkunstenaar Michel Kuipers uit Eindhoven. Hij heeft aangeboden het beertje na te maken van keramiek.

De man kreeg het bericht onder ogen nadat het meer dan 23.600 keer was gedeeld. „We zijn dankbaar voor alle liefdevolle steun die we hebben gekregen”, vertelt Meral aan Omroep Brabant. „Zo zijn er veel mensen die knuffels wilden geven, maar we zijn het meest geraakt door de mail van Michel Kuipers. Hij wil het beertje in kunst verwerken en zo een mooi plekje voor onze kinderen creëren, we kunnen onze tranen niet bedwingen.”

https://www.facebook.com/meralturfanda/posts/805154039584932

Doordat de kunstenaar door zijn werk vaak in aanraking komt met mensen die met een verlies moeten omgaan, kan hij zich goed inbeelden hoe moeilijk het is als je zoiets overkomt. „Dit verhaal greep me aan.”

Waarde

Een vervangend beertje was niet alleen geen optie omdat de gestolen knuffel enorm waardevol was voor de nabestaanden, ook zou-ie opnieuw gestolen kunnen worden. Daarom dacht Kuipers aan een exemplaar van keramiek. „Daar heb ik ervaring mee”, zegt hij. „En zo’n beeldje kan vast worden gemaakt aan het graf, zodat het niet gestolen kan worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gestolen beertje terug op graf dankzij kunstenaar
Sluiten