Remco Visser
Remco Visser Good vibes 30 jun 2016 / 06:50 uur

Foutje! Arts amputeert verkeerde been

Een 87-jarige dame uit Azerbeidzjan heeft geen goede herinneringen aan een recente amputatie van een ziek been. De arts van het ziekenhuis zette namelijk het mes in het verkeerde ledemaat, zo meldt de Daily Star.

De vrouw had zowel vierdegraads atherosclerose als chronische ischemie in beide benen, al was haar linkerbeen het meest aangetast. Artsen rekenden er dan ook op dat na amputatie het rechterbeen alsnog gered kon worden met behulp van enkele operaties.

Die prognose kon deze week echter de prullenbak in, nadat chirurg Valekh Kerimov de zaag niet in het linker-, maar in het rechterbeen zette. De arts ging de fout in, omdat naar eigen zeggen „de operatietafel verkeerd om stond.”

Celstraf

Dat excuus hielp Kerimov echter niet. Er is een strafzaak naar de arts geopend, wat uiteindelijk kan leiden tot een forse gevangenisstraf.

Reageer op artikel:
Foutje! Arts amputeert verkeerde been
Sluiten