Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 15 jun 2016 / 16:04 uur

Dronken klant geeft $1000 fooi, heeft dag erna spijt

Met een slok te veel op kun je gekke dingen doen. Dat gold ook voor een dronken man uit Colorado, die een enorme fooi van zo’n 1000 dollar gaf voor een diner van 60 dollar. De volgende dag leek de man echter spijt te hebben van zijn barmhartige actie.

De ober van een Thais restaurant Edgewater in Colorado kon volgens zijn bazin zijn geluk niet op toen een klant 1088 dollar betaalde voor een maaltijd van 60 dollar: een lekker fooitje voor een avondje werken. „Hij zei dat hij over verhalen zoals deze gelezen had, maar normaal was die fooi dan een paar honderd euro, geen duizend”, vertelt eigenaar Bee Anantatho aan The Denver Post. „Hij was zo blij.”

Dronken foutje

Helaas bleek de enorme fooi dan ook te mooi om waar te zijn. De volgende dag keerde de klant namelijk terug, met de mededeling dat hij de avond daarvoor iets te diep in het glaasje had gekeken. Hij had geen flauw idee dat hij al het geld dat hij had in het chequeboekje had gestopt.

Helaas voor de ober had zijn bazin al opdracht gegeven om het geld nog even te bewaren. Ze gaf de klant al zijn geld terug, waarna de klant het diner van de vorige avond betaalde, met een – nog steeds vrij riante – fooi van 40 dollar als bedankje.

Reageer op artikel:
Dronken klant geeft $1000 fooi, heeft dag erna spijt
Sluiten