Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 13 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Dronken gids laat 60 toeristen achter op bergtop

Als je op vakantie gaat en een gids inschakelt, verwacht je dat hij je de mooiste trekpleisters van de stad laat zien. Deze tourguide gooide het over een andere boeg. Hij nam een partij van zestig hikers mee een Oostenrijkse berg op, maar liet ze op de top achter omdat hij dronken was.

De groep Hongaarse toeristen beklom afgelopen weekend de Rax berg tot ze plots realiseerden dat hun gids spoorloos verdwenen was. Ze hadden al zo’n vermoeden dat hij te diep in het glaasje gekeken had en toen ze een pitstop maakten om te lunchen, was de beste man ineens nergens meer te bekennen.

Alleen

Omdat ze niet wisten welk pad ze moesten nemen en het weer er niet al te best uitzag, hadden ze geen andere keuze dan de hulpdiensten in te schakelen. Die leidden de groep weer van de berg af en toen de toeristen eenmaal beneden waren aangekomen troffen ze daar ineens hun stomdronken gids aan. Hij was al in z’n eentje afgedaald, zo meldt The Local.

Les voor de volgende keer: denk je bij de ontmoeting al dat je gids niet fit is, betwijfel dan of je hem moet volgen. Gelukkig zijn de toeristen veilig weer onderaan de berg beland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dronken gids laat 60 toeristen achter op bergtop
Sluiten