Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 2 jun 2016 / 14:00 uur

Doris (7) ‘saboteert’ verhuizing favoriete buurvrouw

Beter een goede buur dan een verre vriend, luidt het gezegde. De kleine Doris uit het Gelderse Varsseveld weet dat maar al te goed en doet er werkelijk alles aan om haar favoriete buurvrouw te behouden.

Het 7-jarige meisje komt graag bij buurvrouw Leis en was dan ook erg verdrietig toen die aankondigde te gaan verhuizen. Ze besloot er dan ook alles aan te doen om een op handen zijnde verhuizing te voorkomen. De eerste stap was om „op hoge poten” naar buurvrouw Leis te lopen om haar te overtuigen te blijven, vertelt de moeder van Doris aan De Gelderlander.

‘Verkogt’

Dat hielp echter niet en daarom ging Doris over tot het zwaardere geschut. Ze plakte een zelfgeschreven briefje met ‘verkogt’ op het te-koopbord in de tuin van mevrouw Leis, in de hoop dat dit potentiële kopers om de tuin zou leiden. Helaas stonden de weergoden niet aan haar zijde en zijn de briefjes inmiddels weg geregend.

Bord uitgraven

Het is niet duidelijk wat de volgende sabotageactie van Doris wordt, maar haar moeder denkt dat ze nog niet heeft opgegeven. „Het bord uitgraven is al langsgekomen als idee. Maar zover is het nog niet gekomen. Of zelf het huis kopen, maar dat lost het probleem niet op. Ze is in ieder geval heel ondernemend, dus het kan maar zo zijn dat ze weer iets bedenkt.”

Mocht het nu niet lukken de verhuizing tegen te houden is er nog geen man overboord; mevrouw Leis zoekt een huis elders in Varsseveld, dus Doris kan altijd op bezoek komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doris (7) ‘saboteert’ verhuizing favoriete buurvrouw
Sluiten