Puck Roest
Puck Roest Good vibes 23 jun 2016

Britse dame weggestuurd bij stembureau wegens outfit

De 68-jarige Teresa Hicks wilde dolgraag haar stem uitbrengen in het referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie. Maar helaas kreeg de Britse dame geen stembiljet en werd ze zelfs weggestuurd bij het stembureau. Dat alles vanwege haar excentrieke outfit.

Hicks wil dat Groot-Brittannië uit de EU stapt en paste haar kostuum hier geheel op aan. Maar toen ze naar het stembureau in Stevenage werd haar verteld dat „ongepast was gekleed”, schrijft Metro UK.

„Ik stond net in de rij toen een man naar mij toe kwam en zei dat ik ongepast gekleed was. Ik vroeg hem of hij ook iemand in een boerka weg zou sturen”, legt de dame uit. Hicks droeg een enorme bril met de vlag van Groot-Brittannië, een jurk met de Union Jack met daarbij een passende hoofdband. De oma van twee had ook grote poster omgehangen met de tekst; „Stem voor vertrek uit de EU. Maak 23 juni Independence Day”.

https://twitter.com/ReportUK/status/746036678704439296

Volgens de regels van de kiescommissie mogen kiezers geen openlijke politie kleding of attributen dragen binnen het stembureau. Nadat Hicks iets anders had aangetrokken, mocht ze alsnog haar stem uitbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britse dame weggestuurd bij stembureau wegens outfit
Sluiten