Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 30 jun 2016 / 21:30 uur

Brabantse verrast ouders met stiekem volgen studie

Anouk Kam wilde haar ouders een cadeautje geven. Waar de meesten al snel denken aan een Etos-douchepakket of nieuwe aftershave, pakte de Brabantse het eens heel anders aan. Ze liet haar ouders geloven dat ze in een schoenenzaak werkte, terwijl ze in werkelijkheid een hbo-studie volgde.

Vorig jaar zomer gingen de ouders van Anouk uit elkaar. De Tilburgse was eerder al begonnen aan een studie, maar stopte hier weer mee. „Ik wist dat ik echt nog wilde gaan studeren. Mijn ouders hadden andere dingen aan hun hoofd, dus ik begon en dacht, ‘ik vertel het ze later wel’." Een blok ging voorbij en zo nog meer blokken. En toen was het jaar bijna om.

Blog

Als onderdeel van haar studie moest ze een blog bijhouden over een geheim. Anouk besloot over haar ultieme geheim te gaan bloggen. „Mijn docent en klasgenoten konden hun oren niet geloven toen ik ze vertelden dat mijn ouders van niets wisten."

Na het behalen van haar propedeuse, die ze dinsdag behaalde, kon Anouk haar geheim eindelijk verklappen. Door middel van een filmpje, waarin de de studente te zien is in de schoolbanken en aan de studie, stelde ze haar ouders op de hoogte. Die moesten aanhoren dat hun dochter wel zeker een jaar lang gelogen heeft. Terecht quote Anouk haar moeder in haar video met de tekst: „Mama jij zei ooit: ‘Als je dingen niet vertelt, betekent dat niet meteen dat je liegt’.”

Trots

Op Facebook plaatste Anouk een video waarin de reactie van haar ouders te zien is. „Anouk, waarom toch?”, reageert haar onthutste moeder, waarop ze een grote knuffel van haar trotse vader mag ontvangen. Een emotioneel moment voor Anouk: „Ik was al de hele dag aan het trillen. Het was zo spannend om het ze te vertellen en om de reactie te zien. Zodra het filmpje begon barstte ik al in tranen uit."

VERRASSING!! Vorig jaar zomer besloot ik te beginnen met de studie communicatie management in Eindhoven. Als cadeautje aan mijn ouders, een cadeautje is een verrassing en een verrassing is geheim! Een schooljaar lang dachten mama en papa dat ik bij de Sacha aan het werk was terwijl ik in werkelijkheid studeerde aan de Fontys in Eindhoven. Vandaag kreeg ik mijn laatste punt binnen, wat dus betekende dat ik mijn PROPEDEUSE heb gehaald. Niet te geloven, maar echt waar. Ook ik ben weer aan school begonnen.. Perfecte timing ook, want vandaag is mama jarig. Het beste cadeautje dat ik ooit heb kunnen geven!!Happy bday mama!!

Gepostet von Anouk Kam am Dienstag, 28. Juni 2016

Anouk had eerder fulltime bij de schoenenwinkel gewerkt. Toen ze ging studeren, werd dit een weekendbaantje. „Ik heb dus niet echt gelogen!" aldus een lachende Anouk. Toch hadden haar ouders dit nooit kunnen voorzien.

Beste Blog

Naast het behalen van haar propedeuse won Anouk ook nog eens een prijs voor het bijhouden van de beste Surprise Blog. En bij een propedeuse blijft het niet. Anouk gaat na de zomer zeker door met haar studie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brabantse verrast ouders met stiekem volgen studie
Sluiten