Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 6 jun 2016 / 10:10 uur

Bo (9) krijgt geen uitvaartverzekering, gaat viral

Bo uit Zeewolde is 9 jaar en heeft leukemie. Dat is op zichzelf al heel naar, maar het leven van het meisje en haar ouders staat extra op zijn kop na een brief van een verzekeringsmaatschappij.

De ouders van Bo wilden bij haar geboorte een uitvaartverzekering regelen. ‘Uitgerekend bij Bo ging dat mis’, schrijft moeder Laura Prins. De ouders probeerden de verzekering alsnog te regelen bij Ardanta. Tot hun grote verdriet werd de aanvraag afgewezen. Moeder Laura plaatste de brief, die vorige week op de mat viel, op Facebook en is al bijna 30.000 keer gedeeld.

https://www.facebook.com/laura.prins.54/posts/1081871465206290

In de brief staat dat Ardanta het verzoek voor een uitvaartverzekering voor Bo afwijst. „Helaas zien we geen mogelijkheid u een verzekering aan te bieden. Dit betekent dat de aangevraagde verzekering niet tot stand kan komen. Het spijt ons niet anders te kunnen meedelen." Het meisje wordt op dit moment intensief behandeld tegen haar ziekte.

Gevoelloze brief

Het Facebookbericht wordt vaak gedeeld en roept veel reacties op. Veel mensen vinden de toon van de brief gevoelloos, anderen snappen niet dat de ouders niet beter hebben opgelet en Bo niet eerder hebben verzekerd.

De moeder legt aan Fakka.nl uit waarom ze de brief op Facebook plaatste: „Ik zou graag willen dat dit voorbeeld gebruikt wordt om men in te laten zien dat ‘het niet willen verzekeren van een brandend huis’ niet acceptabel is. Het is een mindset dat het normaal gevonden wordt.”

Reactie Ardanta

Door alle commotie heeft Ardanta via Facebook op de brief gereageerd: „Wij begrijpen dat de toon van onze brief in de situatie van de familie zakelijk is overgekomen. Dat is niet onze bedoeling geweest. Wij willen graag met de familie in gesprek en dat is helaas tot nu toe niet gelukt. Wij zullen dat blijven proberen.”

Reactie van Ardanta n.a.v. het bericht van Laura Prins https://www.facebook.com/laura.prins.54:Wij begrijpen dat de…

Gepostet von Ardanta am Sonntag, 5. Juni 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bo (9) krijgt geen uitvaartverzekering, gaat viral
Sluiten