Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 27 jun 2016 / 14:05 uur

‘Blinde’ broers zien wereld voor het eerst in kleur

Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend om de wereld in kleur te aanschouwen. Groene bossen, een azuurblauwe zee of felrode rozen, voor broers Jimmy en Jace Papenhausen was het onmogelijk deze kleuren te onderscheiden. Vorige week kregen de mannen een speciale bril op, die dit wel mogelijk maakt. Er ging een wereld voor ze open.

In de video, die gemaakt is door de moeder van Jimmy en Jace is te zien hoe de broers elkaar huilend in de armen vallen. Het filmpje werd gemaakt in de tuin van hun woning in de Amerikaanse staat Californië.

Jimmy bijt de spits af en zet de bril, van EnChroma, voor het eerst op terwijl zijn familie kleurrijke voorwerpen vasthoudt. Wanneer hij de wereld voor het eerst in kleur ziet, springen de tranen hem in de ogen. Daarna is het de beurt aan broer Jace, en ook voor hem is het een emotionele ervaring. „Alles is zo helder en zo anders”, besluit hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Blinde’ broers zien wereld voor het eerst in kleur
Sluiten