Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 18 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Belgisch huis bekogeld met molotovcocktail

Een gezinswoning in het Belgische Ronse is donderdagnacht bekogeld met een heuse bom. Midden in de nacht werd er een molotovcocktail tegen de deur aan gegooid. De voordeur vloog hierbij in brand.

„Dit is een moordpoging op mijn gezin, maar we hebben maar te raden naar de dader”, meldt het slachtoffer, die liever anoniem wil blijven, aan Het Laatste Nieuws. Ze hebben geen idee wie het gedaan kan hebben en hen als doelwit heeft. „Wij hebben voor zover wij weten geen vijanden, laat staan dat iemand ons naar het leven zou staan. Maar dit zie ik toch als een aanslag.”

Eerste reflex

„Mijn vrouw en ik sliepen in de kamer aan de achterkant van de woning”, vertelt de bewoner. „We werden wakker door een luide knal. Ik ben meteen naar de slaapkamer van ons dochtertje van twee jaar gerend. Dat was mijn eerste reflex. Zij bleek gelukkig ongedeerd, maar in de gang was rook die van beneden kwam. Daar zag ik dat onze voordeur in brand stond.”

De politie is nog op zoek naar de dader, die waarschijnlijk een langdurige celstraf te wachten staat. Het wordt gezien als een zwaar misdrijf en de schade is ook groot. „Onze voordeur is helemaal vernield, de gevel van het huis is zwartgeblakerd en ook binnen in de woning is er veel rook- en roetschade.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Belgisch huis bekogeld met molotovcocktail
Sluiten