Puck Roest
Puck Roest Good vibes 24 jun 2016 / 08:00 uur

Artsen: Gebruik geen smartphone in het donker

Voor het slapengaan nog even je mail, Facebook of Instagram checken. Hartstikke leuk maar het kan stiekem ook best schadelijk zijn voor je ogen. Artsen adviseren om niet langer in het donker met één oog naar het scherm van je smartphone te kijken. Twee vrouwen zijn namelijk tijdelijk blind geraakt aan één oog doordat ze in bed nog even met hun telefoon bezig waren, meldt The New England Journal.

Volgens het medische blad keken ze met één oog naar het scherm, met het andere oog lagen ze namelijk op hun kussen. De twee Britse vrouwen van 22 en 40 jaar zagen beiden een kwartier lang niets met één oog. Daarna hadden de dames nog maanden last van het fenomeen.

Verband

Nadat ze allebei met klachten naar de dokter waren gegaan, werden ze op allerlei manieren getest door een oogarts. Zo ondergingen ze onder andere een MRI-scan. De oogspecialist probeerde zo snel mogelijk een diagnose te stellen. „Ik vroeg hen wat ze precies deden toen de blindheid optrad”, legt dokter Gordon Plant uit.

Een van de twee vrouwen had twijfels over de diagnose en begon vervolgens bij te houden wanneer ze last had van haar oog. Vrij snel werd duidelijk dat er een verband was tussen het smartphonegebruik in het donker en de tijdelijke blindheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Artsen: Gebruik geen smartphone in het donker
Sluiten