Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 24 jun 2016 / 11:32 uur

Arrogante dief opgepakt na filmpje op Facebook

Een 18-jarige inbreker en zijn 27-jarige partner in crime zijn opgepakt nadat er een filmpje online was verschenen waar de jongste dief opschepte over zijn buit. In het filmpje vertelde hij dat hij juwelen ter waarde van 46.000 euro had meegenomen. Niet veel later kon de politie dankzij deze biecht de dader in de kraag vatten.

De video, die een dikke zeven minuten duurt, laat drie mannen zien in een auto. „We hebben een kluis gevonden!”, zo laten ze opgewonden weten over de roof in een winkel. Daarna laten de mannen een zak vol met geld zien, die volgens de politie hetzelfde is als de mannen in de winkel tijdens de overval hebben meegekregen. Na de eerste overval zouden de mannen ook hebben ingebroken in een huis, waar ze geld uit de kluis hebben gehaald.

Dankzij het filmpje en de aanknopingspunten is de 18-jarige hoofdverdachte door de politie gearresteerd. Een paar weken later werd ook een tweede man van zijn bed gelicht, zo schrijft Mirror Online. Hier vond de politie flink wat geld en een schroevendraaier die door de mannen tijdens de tweede overval was meegenomen. Op dit moment wordt nog gezocht naar de derde man in het filmpje.

Reageer op artikel:
Arrogante dief opgepakt na filmpje op Facebook
Sluiten