Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 28 jun 2016 / 14:49 uur

Apeldoornse kankerstichting weigert donatie seksclub

De Villa, een luxe seksclub uit Beekbergen, doneerde afgelopen week tijdens het Apeldoornse Drakenbootfestival 500 euro aan kankerstichting ‘kLeef. Dit deed de club op verzoek van de organisatie van het evenement. Maar het geld is niet welkom bij de instantie.

Over één kam

Kerstin en Eric Witten, de eigenaren van De Villa, reageerden gepikeerd op het weigeren van de donatie. Zaterdagavond zou het tweetal een cheque overhandigen, maar later ging dat niet door. „We kregen te horen dat het geld niet werd aangenomen, omdat ze niet gekoppeld willen worden aan onze branche,” vertelt Witten tegen De Stentor.

Op Facebook stelden ze dat de seksclub over één kam werd geschoren met bordelen die het niet zo nauw nemen met regels en veiligheid. De eigenaren van de club dachten in eerste instantie dat het ging om KWF Kankerbestrijding maar later bleek dat het kLeef was.

Ongemakkelijk

‘kLeef-voorzitter Paul Bosman bevestigt aan de krant dat de donatie is afgewezen. „Wij leven van giften”, zegt hij. „Maar wij bekijken wel of de gift bij ons past. We hebben medewerkers en gasten met uiteenlopende achtergronden en willen niet dat zij zich ergens ongemakkelijk bij voelen. Voor zover ik weet, is het de eerste keer dat wij een gift hebben afgewezen.”

Het bericht op de pagina van de seksclub is inmiddels verwijderd. In een nieuwe post legt de club uit geen schade te willen berokkenen aan de stichting en dat zij strijdt voor een beter leven voor iedereen en dus ook van iedereen steun verdient.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apeldoornse kankerstichting weigert donatie seksclub
Sluiten