Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 22 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Alleen nog openbare unisekstoiletten in New York

Mannen en vrouwen kunnen binnenkort in New York waarschijnlijk in hetzelfde toilet hun behoeften doen. De gemeente heeft namelijk akkoord gegeven voor genderneutrale toiletten door de hele stad. Bonus: de wachtrijen zullen nu voor iedereen gelden.

Initatief

Maandag werd er in de Amerikaanse stad gestemd voor het initiatief van unisekstoiletten. Met een bijna unanieme meerderheid van 47 tegen 2 stemmen werd er voor de inzet van de genderneutrale wc gestemd door het stadsbestuur. Als de burgemeester ook met het initiatief akkoord gaat, betekent dit dat vanaf januari 2017 alle openbare wc’s in the Big Apple voor mannen én vrouwen zullen zijn, zo schrijft New York Post.

https://twitter.com/AlexPappas/status/745617795812048896

Hypocrisie

„Heel veel inwoners nemen het feit dat ze niet belemmerd worden door hun behoeften maar voor lief”, zo zegt raadslid Daniel Dromm. „Toch zijn er elke dag transgenders die worstelen met het feit dat hun beslissing kan leiden tot conflicten en pesterijen.”

De beslissing uit New York komt juist in een tijd dat de discussie over transgenders en wc’s in alle hevigheid is losgebarsten. In North Carolina werd in maart een wet doorgevoerd die ambtenaren verbiedt een wc te bezoeken van het geslacht dat niet op hun paspoort staat. Met dit soort verhitte discussies en beslissingen willen Dromm en zijn bestuur afrekenen. „We hebben als grootste stad van het land de kans om de hypocrisie en de onzin van dit soort mensen te verwerpen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Alleen nog openbare unisekstoiletten in New York
Sluiten