Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 18 jun 2016 / 12:45 uur

Agenten betalen hotelkamer dakloze vrouw, gaan viral

Een foto van een politieagent die betaalt voor de hotelkamer van een dakloze vrouw gaat het hele internet over.

On Saturday, June 11, Officer John-Paul Dorais of the Meriden Police Department encountered a homeless woman with some…

Gepostet von Meriden Police Department am Sonntag, 12. Juni 2016

Toen officier John-Paul Dorais van de Meriden Police Department in het Amerikaanse Connecticut de dakloze vrouw zaterdag slapend in een schuur aantrof, wist hij dat hij haar niet zomaar achter kon laten. „Ik voelde met haar mee”, vertelde Dorais aan The Huffington Post. „Ze was hoogopgeleid en welbespraakt, maar ze had gewoon een hele zware periode.”

Op zoek naar slaapplek

Dorais besloot om samen met zijn partner, officier Jeff Witkin, een slaapplek voor haar te zoeken, maar hadden moeite met het vinden van een geschikte schuilplaats. „We hebben alles geprobeerd, maar niets leek te gaan lukken. Toen zei ik tegen Jeff: ‘Hoeveel zou het ons kosten om een motelkamer voor haar te boeken?’", aldus Dorais. Daar zag zijn partner ook wel wat in, hij wilde zelfs de helft betalen.

De twee brachten de vrouw naar een Comfort Inn & Suits, waar Dorais de receptionist kende. Hij legde de situatie uit aan de receptionist, die ermee akkoord ging om de vrouw voor een goedkopere prijs een kamer te geven die nacht. Toen Dorais voor de kamer betaalde, maakte Witkin een foto van zijn partner.

Viral

Die foto werd zondag gepost op de Facebook-pagina van de Meriden Police Department en heeft sindsdien al meer dan 3.000 likes te pakken en is al zeker 700 keer gedeeld. „Officier Dorais’s goede daad laat zien waar de mannen en vrouwen van de Meriden Police Department voor staan en wij zijn trots op hem en al onze officieren die dit soort goede daden – die zelden worden erkent – verrichten", schreef de Meriden Police Department bij de foto. Dorais werd overweldigd door de aandacht die de foto ontving en blijft bescheiden: „Ik heb officieren grotere en betere dingen zien doen, als je het daarmee vergelijkt was dit een kleine moeite."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agenten betalen hotelkamer dakloze vrouw, gaan viral
Sluiten