Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 20 mei 2016 / 19:52 uur

Zoon legt hartverscheurend afscheid ouders vast

Een hartverscheurend moment: het laatste afscheid van een getrouwd stel. De 21-jarige Chris Minnini fotografeerde hoe zijn ouders elkaars handen vasthielden terwijl zijn vader Jim van de beademing werd gehaald. Allebei de ouders van Chris komen begin mei op de intensive care van Kingston Hospital in Ontario terecht.

Nadat er voor de derde keer op rij longkanker werd geconstateerd bij de vader van Chris (58), kreeg zijn moeder Cindy een dag later een hartaanval. Het getrouwde stel lag in aparte kamers op de afdeling aan de beademing, maar op het moment dat het bergafwaarts ging met de gezondheid van Jim wilde Cindy samen met haar zoon afscheid nemen.

Naast elkaar

Het personeel vervulde haar wens. Om afscheid te kunnen nemen, rolde de verpleegster de bedden naast elkaar in een kamer. Inclusief beademingsapparatuur en hartmonitors. Voordat de beademing eraf ging, hielden ze voor de laatste keer elkaars handen vast. Dit emotionele moment fotografeerde Chris. Later plaatste Chris de foto op Reddit:

Imgur / Chris Mininni

Inmiddels is zijn moeder weer thuis en herstellende. Dit weekend wordt zijn vader naar zijn laatste rustplaats gebracht. Cindy en Jim waren 23 jaar getrouwd. Voor Chris is de relatie die zijn ouders hadden het voorbeeld van ware liefde.

„Dit verhaal, met deze foto’s, helpen mij bij het verwerken van ons verdriet. Maar ik weet nu: ware liefde gaat nooit dood. Mijn vader zal voor altijd bij mijn moeder zijn”, vertelt hij aan The Independent. Chris weet dat niet iedereen zal begrijpen waarom hij zoiets emotioneels aan vreemden laat zien. „Het is gewoon een heel mooi moment wat ik met anderen wil delen. Niets meer, niets minder.”

Imgur / Chris Mininni

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoon legt hartverscheurend afscheid ouders vast
Sluiten