Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 3 mei 2016 / 14:00 uur

Zes kinderen verliezen beide ouders binnen 24 uur

Het is altijd een drama als een vader of moeder overlijdt, maar zes kinderen in het Amerikaanse Huntsville moesten het twee keer doormaken in één dag.

De kinderen, in de leeftijd van 6 tot 20, zijn binnen een dag wees geworden. Op 22 april overleed hun 40-jarige Jennifer Norsworthy aan de gevolgen van trombose. Een verschrikkelijke en zeer onverwachte situatie voor het jonge gezin, dat in diepe rouw verviel.

Hartaanval

Het werd echter nog erger. Nog geen 24 uur na de dood van Jennifer liet ook vader Toby (38) het leven. Hij kreeg een hartaanval, vermoedelijk als gevolg van de stress door het overlijden van zijn geliefde vrouw. „Zijn vrouw was zijn alles, dus hij was er kapot van toen zij overleed”, vertelt de pastoor van de plaatselijke kerk aan The Independent.

Inzamelingsactie

In reactie op de dood van de jonge ouders zijn familieleden een inzamelingsactie gestart, om de kosten van de uitvaart en het onderhoud van de kinderen te dekken. Binnen een week is het streefbedrag van 5000 ver overschreden en staat de teller op 44.000 dollar, dankzij de gemeenschap waarin de familie woont.

„We zamelen zoveel mogelijk geld in om alle onvoorziene kosten te dekken”, vertelt de pastoor. „Ze waren deel van een grote familie, dus we zien het als onze taak om te helpen waar we kunnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zes kinderen verliezen beide ouders binnen 24 uur
Sluiten