Metro
Metro Good vibes 1 mei 2016 / 08:35 uur

Weduwe leeft met vijftien kilo dynamiet in huis

Leven op het randje. Dat deed de weduwe van een voormalig explosievenexpert in het Duitse Landau. De vrouw woonde, zonder het te weten, jarenlang met vijftien kilo dynamiet onder haar dak. Haar kleinzoon ontdekte de explosieven in een doos. Dat meldde de politie.

Ontploffing

Experts hebben de gevaarlijke springstof uit de woning gehaald en in de nacht van zaterdag op zondag op een veilige plek tot ontploffing gebracht. Voor de rit naar de plaats waar het dynamiet onschadelijk werd gemaakt, heeft de politie alle wegen in de omgeving afgezet inclusief een stuk snelweg.

Vlak na middernacht was de hele operatie voorbij. Het is onbekend waarom het dynamiet in het huis lag. De weduwe kan in ieder geval nu weer veilig slapen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Weduwe leeft met vijftien kilo dynamiet in huis
Sluiten