Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 14 mei 2016 / 17:25 uur

Wauw! Neushoorn Hope symbool strijd tegen stropers

Een jaar geleden kwam neushoorn Hope in het nieuws, toen ze zwaar toegetakeld voor dood was achtergelaten door stropers. Nu doet ze haar naam eer aan en is ze het symbool van de strijd tegen stroperij in Zuid-Afrika.

Een groep stropers glipte vorig jaar het reservaat binnen waar Hope woont. De mannen verdoofden het beest met behulp van dartpijltjes, waarna ze haar op gruwelijke wijze van haar hoorns ontdeden. Dagen later vonden de eigenaren van het reservaat haar. Haar wonden waren ernstig gaan rotten, maar Hope leefde nog wel.

Operaties

Sindsdien hebben dierenartsen er alles aan gedaan om Hope haar leven en gezicht terug te geven. Er waren volgens The Washington Post zes verschillende operaties voor nodig om de diepe wonden te hechten, waarvan de laatste live te volgen was via internet. Hope bleek niet echt een makkelijke patiënt te zijn: ze was niet zo blij met de stalen plaat die haar wond afdekte en had hem binnen mum van tijd kapot geschaafd tegen een hek.

Bijzonder

Een andere methode is het werken met elastische banden die normaal bij maagoperaties voor mensen. De artsen weten niet wanneer Hope honderd procent genezen is, maar inmiddels is er al een stukje bot terug gegroeid, ter grote van een ei. Heel bijzonder, want dat gebeurt niet vaak wanneer de schedel zo zwaar beschadigd is. „Prinses Hope heeft ons allemaal verbaasd. Ze leert ons zoveel over haar soort en is een geweldig dier”, aldus de artsen op Facebook.

* Hope update – Saving the Survivors *Its been 6 days since the surgery where we inserted the ABRA system into Hope's…

Gepostet von Saving The Survivors am Montag, 9. Mai 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wauw! Neushoorn Hope symbool strijd tegen stropers
Sluiten