Remco Visser
Remco Visser Good vibes 19 mei 2016 / 15:31 uur

VS onthult nieuwste oorlogsschip: de USS Zumwalt

De Amerikaanse marine kan binnenkort weer een imposant bootje aan het arsenaal toevoegen. Na een jarenlang ontwikkelingstraject presenteerden de Verenigde Staten deze week namelijk hun allernieuwste oorlogsschip: de USS Zumwalt.

Hypermodern

Het indrukwekkende schip werd vernoemd naar voormalig admiraal Elmo R. Zumwalt Jr., die vooral furore maakte tijdens de Vietnamoorlog, en de grootste jager was ooit voor de VS. Het futuristische gevaarte is 183 meter lang, weegt 15.000 ton en kostte ongeveer 4,4 miljard dollar.

Radar

Door de hoekige vorm van het vaartuig is hij volgens experts bovendien 50 keer moeilijker te detecteren door vijandelijke radars. Diezelfde vijand zal echter wel op zijn hoede moeten zijn: de USS Umwalt is in het bezit van precisiewapens met een maximaal bereik van zo’n 160 kilometer.

https://www.youtube.com/watch?v=1dimFAFDROM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VS onthult nieuwste oorlogsschip: de USS Zumwalt
Sluiten