Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 30 mei 2016 / 13:55 uur

Vrouw raakt in coma bij bevalling, ontwaakt beenloos

Een vrouw uit het Britse stadje Torquay heeft de schrik van haar leven gekregen, toen ze na de bevalling van haar achtste kind uit een coma ontwaakte. Terwijl ze in coma was hadden de doctoren namelijk haar onderbenen geamputeerd.

De 31-jarige Ella Clarke kende geen al te beste bevalling. Terwijl ze een keizersnede onderging, moest haar baarmoeder verwijderd worden en raakte ze in coma. De problemen waren echter nog niet voorbij.

Bloedproppen

Het bloed in haar benen begon namelijk te stollen en er ontstonden vele bloedproppen. De artsen besloten dat ze geen andere keus hadden dan haar benen te amputeren. Het gevolg is dat Clarke nu de rest van haar leven door moet brengen in een rolstoel.

Clarke is nu woest op de artsen. Volgens haar hebben ze haar niet goed in de gaten gehouden tijdens de eerste uren. ,,Ik weet nog dat ik wakker werd en verwachtte mijn kleine meid bij me te hebben. Ik had er geen idee van dat ik in coma was geweest en toen werd mij verteld dat mijn benen waren geamputeerd. Gelukkig zat ik nog onder de medicatie, dus het bericht zonk niet gelijk in”, vertelt ze aan the Daily Mail.

,,Ik was altijd een heel actieve moeder en vond het daarom ook geweldig om een groot gezin te hebben”, zo vervolgt ze. ,,Nu ben ik ineens gebonden aan een rolstoel. Natuurlijk kende ik de risico’s van het vele bloedverlies, maar ik had nooit gedacht na drie daggen zonder benen wakker te worden.”

Deken over de benen

De gebeurtenis is van een paar maanden geleden, maar toch beseft ze nu pas wat de gevolgen zijn. ,,Mijn dochter van vijf durft mij alleen nog aan te kijken als ik een deken over mijn benen heb. Anders is ze bang.”

Wat haar verder tegenstaat is dat het maanden duurde voordat ze excuses kreeg aangeboden van het ziekenhuis in de plaats Devon. In een reactie laten ze weten dat er nog een intern onderzoek loopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw raakt in coma bij bevalling, ontwaakt beenloos
Sluiten