Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 31 mei 2016 / 14:51 uur

Vrouw mag vliegtuig niet in om ‘onthullende outfit’

Dat het vliegtuigpersoneel zich moet houden aan bepaalde kledingvoorschriften zorgt soms nog weleens voor conflicten. Denk bijvoorbeeld aan de discussie rondom verplichte hoofddoekjes voor Air France stewardessen op vluchten naar Iran. Maar dat crewleden klanten kunnen weigeren om hun kledingkeuze, is nieuw.

Verhullende kleding

Een danseres uit Seattle ondervond het aan den lijve. Maggie McMuffin wilde op het vliegtuig stappen in Boston om naar huis te vliegen, maar werd tegengehouden bij de gate. Volgens de crew droeg ze te onthullende kleding. Vooral het korte broekje dat Maggie aan had, stond het personeel niet aan.

Om toch mee te mogen op de vlucht, moest ze een andere broek kopen. Een vriendin van de vrouw, Molly McIsaac, deelde het verhaal via Facebook en vroeg zich af of de kledingkeuze van Maggie nu écht zo ongepast was. De reacties op de foto lopen erg uit een. Zo vindt een man dat Maggie geen zelfrespect heeft, terwijl een ander het voor de vrouw opneemt.

https://www.facebook.com/mollyunicornqueen/posts/1841542849406749

De desbetreffende vliegmaatschappij JetBlue laat in een reactie aan MailOnline Travel weten dat de crewleden dachten dat de verhullende outfit andere families met kinderen zou storen. JetBlue heeft aangeboden om te betalen voor het nieuwe kledingstuk, ook willen ze haar 162 dollar geven om te besteden aan een andere vlucht. Maggie weigert echter nog een keer te vliegen met de maatschappij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw mag vliegtuig niet in om ‘onthullende outfit’
Sluiten