Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 17 mei 2016 / 08:40 uur

Dit is de eerste zumba-docent met Down

Ze droomde ervan om een gecertificeerde zumba-instructrice te worden toen ze in 2008 voor het eerst een les volgde. Inmiddels heeft Yulissa Arescurenaga haar droom uit zien komen. En dat is best bijzonder; Arescurenaga heeft het syndroom van Down en heeft er heel veel voor moeten doen dat voor elkaar te krijgen.

De 24-jarige dame uit het Amerikaanse San Francisco was jaren bezig met het onthouden van de dansroutines; ze oefende wel zes uur per dag om haar droom na te jagen. In maart 2012 kreeg ze haar licentie, zo meldt Alaska Dispatch News.

https://www.youtube.com/watch?v=1msOKMIVGKs

Fantastisch

Arescurenaga is nu de eerste en enige zumba-docent met het syndroom van Down. Ze geeft vooral veel les in Californië. Vorige week reisde ze met haar moeder naar Anchorage, waar ze twee dagen voor dansklassen stond: „Ze was fantastisch”, aldus Liam Mamikunian, een van de 50 studenten die deelnam aan zo’n les: „Ze miste geen enkele beat.”

Volgens Adam Ahonen, docent op de school waar Arescurenaga vorige week dansles gaf, noemde de zumba-instructie ‘een inspiratie’ voor leerlingen met het syndroom van Down of autisme: „Het opent zoveel deuren voor hen dat ze zien dat er iemand is die haar dromen najaagt. Het leert hen dat ook zij straks de eerste met Down of met autisme kunnen zijn die iets voor elkaar krijgen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de eerste zumba-docent met Down
Sluiten