Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Good vibes 29 mei 2016 / 12:36 uur

Vriendinnen redden vrouw van drogering tijdens diner

Het etentje van drie vriendinnen in het Amerikaanse Santa Monica verliep vrijdag iets anders dan een gebruikelijk vriendinnenuitje. Terwijl ze genoten van hun hoofdgerecht, zag een van de vriendinnen hoe een man iets in het drankje deed van zijn ‘date’. Maar daar lieten ze hem niet zo makkelijk mee wegkomen.

Na kort overleg met elkaar besloten de vriendinnen de vrouw te waarschuwen. Sonia Ulrich, een van de vriendinnen, wachtte de vrouw op bij het damestoilet. „Hey, uhm, dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar we zagen de man waarmee je bent iets in je drankje stoppen’’, zei ze tegen de vrouw, zo vertelt ze in een post op Facebook. „Als vrouwen onder elkaar wilde ik het je zeggen. Hoe goed ken je hem?’’

Beste vrienden

De reactie die ze kreeg, had Ulrich niet verwacht. De vriendinnen waren in de veronderstelling dat de man en vrouw elkaar niet zo goed kenden en aan het daten waren. „Oh mijn god, hij is een van mijn beste vrienden’’, was echter de geschokte reactie. Ze bleken collega’s die elkaar al anderhalf jaar kenden.

Actie

In de tijd dat Ulrich de vrouw op het toilet waarschuwde, had een van de andere twee vriendinnen het personeel ingelicht. Het personeel noch de manager kon direct ingrijpen, omdat ze zelf niets hadden gezien. Wel schakelden zij de beveiliging in. Die heeft kennelijk de politie op de hoogte gebracht, want nadat de vrouw (met pokerface) en haar collega het hoofdgerecht hadden genuttigd en de bediening ze met een leugentje over de rekening iets langer aan tafel wist te houden, kwamen agenten de man arresteren.

Bedankt

De vriendinnen werden als ware helden door allerlei mensen in het restaurant bedankt. „Het gebeurde mijn huisgenoot ook. Hij is er nog steeds kapot van’’, was een van de reacties. „Het is mij ook overkomen tijdens een barbecue’’, luidt een andere. En: „Sommige helden dragen geen cape. Dankjulliewel. Het is mij ook overkomen. Nogmaals bedankt.’’

De dames zelf bedanken vooral de manager voor het ondernemen van actie. Ulrich plaatste het verhaal op Facebook om aandacht te krijgen voor de kwestie. „We kregen minstens tien van dit soort reacties. En dit zijn alleen al de mensen die weten dat het ze is overkomen’’, schrijft Ulrich. „Zo zijn er vast nog talloze slachtoffers.’’

GUESS WHO STOPPED A RAPE LAST NIGHT?! THESE GALS!Ok, so we're still recovering from the events, but we wanted to tell…

Gepostet von Sonia Ulrich am Freitag, 27. Mai 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vriendinnen redden vrouw van drogering tijdens diner
Sluiten