Puck Roest
Puck Roest Good vibes 20 mei 2016 / 18:25 uur

Vogelspinnen zorgen voor paniek in vliegtuig

Zit je net lekker je vliegtuigmaaltje weg te werken, kruipt er een tarantula langs je been omhoog. Het overkwam een passagier die reisde met een toestel van Air Transat. Aan boord werden twee vogelspinnen gesignaleerd.

De giftige spinnen kropen door de cabine tijdens een vlucht van Punta Cana in de Dominicaanse Republiek naar Montreal in Canada, meldt de Canadese zender CBC vrijdag. Het incident vond enkele weken geleden plaats, maar een passagier deelde het deze week met de Canadese pers. Air Transat heeft het bericht bevestigd.

Enkels bedekken

Nadat de grote vogelspinnen werd gesignaleerd deed het vliegtuigpersoneel zijn uiterste best iedereen te kalmeren. De passagiers kregen het advies hun schoenen aan te doen en hun enkels te bedekken. Bij een man kroop een tarantula via zijn been naar boven, hij kreeg eerste hulp.

via GIPHY

Een heldhaftige passagier wist één van de spinnen te vangen. De tweede spin werd na de landing van het toestel in Montreal gevangen door een veiligheidsmedewerker. Het is niet duidelijk hoe de spinnen aan boord waren gekomen. Mogelijk had een passagier de tarantula’s willen verkopen in Canada en waren de spinnen tijdens de vlucht ontsnapt uit zijn of haar bagage.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vogelspinnen zorgen voor paniek in vliegtuig
Sluiten