Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 16 mei 2016 / 10:58 uur

Video: Machinist verricht heldendaad bij treincrash

Wat doe je als je als machinist een trein bestuurt en een vrachtwagen stil ziet staan op een spoorwegovergang? Dan wil je natuurlijk als de sodemieter remmen, maar wat als het al te laat is? Deze machinist bedacht in enkele seconden dat het zijn beste optie was om als een gek door de trein te rennen om passagiers te waarschuwen.

In een filmpje is te zien hoe de machinist van een trein in Polen in enkele seconden moet beslissen hoe hij gaat handelen. Het is te laat om te remmen. Wegduiken is natuurlijk een optie, maar dan zouden passagiers door de plotselinge klap gewond raken. De held kiest ervoor om als een idioot door de trein te rennen om iedereen te waarschuwen voor de naderende klap.

Een heldendaad: door het optreden van de machinist raakte niemand gewond. De vrachtwagen die stilstond op de spoorwegovergang, werd wel vol geraakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Machinist verricht heldendaad bij treincrash
Sluiten