Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 20 mei 2016 / 09:17 uur

Video: drone bezorgt drugs aan gevangene

Het mag geen geheim meer zijn dat er regelmatig drugs de gevangenis in wordt gesmokkeld. Meestal gebeurt dat via een bezoeker, of soms door middel van een pakketje. Maar een gedetineerde in Londen had het wel heel goed bekeken: hij liet de drugs gewoon door een drone bezorgen!

Op bewakingsbeelden van de Wandsworth Prison in de Britse hoofdstad is te zien hoe de drone over het metershoge hek heen vliegt en vervolgens recht naar het raam van de gevangene. Met behulp van twee stukken hout probeert die het pakketje van de drone af te trekken, zijn cel in.

Het ziet er bizar uit, maar volgens de BBC wordt de drone steeds vaker gebruikt om telefoons en drugs de nor in te smokkelen. Het is niet duidelijk welke straf de gevangene in het filmpje heeft gekregen, maar het moet gezegd: creatief is het wel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: drone bezorgt drugs aan gevangene
Sluiten