IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 4 mei 2016 / 10:42 uur

Vet: grootste Millennium Falcon van Lego gebouwd

Het is woensdag Star Wars-dag en in Maleisië vieren ze dat op een heel bijzondere wijze. In Legoland bouwden vader en zoon Dan en Christopher Steiniger de grootste Millenium Falcon die ooit van Lego is gemaakt, meldt Mashable.

Vijftig uur

De twee overtreffen zichzelf daarmee. Vorig jaar bouwden ze het schip in een kleinere versie in het Australische Melbourne. De Maleisische versie werd gebouwd met 250.000 stenen en kostte 50 uur. Vader en zoon deden het met z’n tweetjes.

De Steinigers mogen zichzelf Master Builders noemen, wat betekent dat ze professioneel Legobouwer zijn. Dat klinkt als een droombaan, maar je wordt het niet zomaar. Er zijn dan ook slechts 40 Master Builders in de hele wereld. Professioneel met Lego bezig zijn, is ook wel nodig, zegt vader Dan tegen Mashable: „Als je aan de onderkant een foutje maakt, kan dat je aan het eind alsnog de kop kosten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vet: grootste Millennium Falcon van Lego gebouwd
Sluiten