Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 19 mei 2016 / 10:39 uur

Verpleegster redt leven van neergestoken man

Na een dagje shoppen, stapte verpleegster Abigail Bamber samen met een vriendin in de auto. Toen ze een man de weg over zag strompelen, kwam de vrouw gelijk in actie. Zonder na te denken, stapte de 26-jarige uit. Toen Abigail erachter kwam dat de man niet meer ademde, begon ze hem gelijk te reanimeren totdat de hulpdiensten arriveerde.

Bebloed

Pas later zag de jonge vrouw het bloed op de kleding van de 41-jarige Edmund Sinanaj. Tegen SWNS vertelt ze haar verhaal. „Ik denk dat elke andere verpleegster hetzelfde had gedaan. Het is mijn beroep, ik zie mezelf dus niet als een held.”

Omstanders filmden de reddingsactie. Op de beelden is te zien hoe Abigail zich op haar knieën laat vallen en de man reanimeert. Het filmpje is inmiddels viral gegaan op het internet:

Uit latere berichtgeving bleek dat het slachtoffer even daarvoor was neergestoken. De dader had de man met zijn steekwonden achtergelaten op straat. Inmiddels is er een 32-jarige dader opgepakt voor de aanval. Op 15 juni moet de man verschijnen voor de rechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verpleegster redt leven van neergestoken man
Sluiten