Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 9 mei 2016 / 15:11 uur

Van armoede naar bikini-imperium: dit stel deed het

Als je platzak bent is het soms best moeilijk om je in te denken dat je ooit in het geld zult zwemmen, maar het Australische stel in het volgende verhaal wist het te bereiken. En dat allemaal dankzij een klein stukje stof.

Lange tijd leefden de 41-jarige Craig Ellis en zijn vriendin Erin Deering (31) bijna letterlijk op water en brood. Ze woonden in een klein appartement en aten vaak voedsel uit blik omdat ze simpelweg niet meer hadden. Hun redding bleek de liefde voor mode van Erin. Ze merkte dat er nergens betaalbare bikini’s van goede kwaliteit te koop waren en zo ontstond het idee om dan maar zelf badkleding te gaan vervaardigen.

Moeilijke start

Wat begon als een idee, werd al snel werkelijkheid. Het stel verkocht alle bezittingen via eBay en vertrok naar China, waar het de bikinilijn goedkoper kon laten vervaardigen. Dat klinkt als een droom, maar het was in het begin allesbehalve makkelijk. „Het was een moeilijke start, we moesten geld lenen van vrienden om rond te kunnen komen”, vertelt Craig aan de Daily Mail.

View this post on Instagram

Covered up for Sunday Lunch ❄️⛄️

A post shared by Erin Deering (@erinkdeering) on

Reclame

Toch lukte het om de bikinilijn Triangl op te zetten. Uiteraard hadden de twee geen geld om reclames te kopen, maar gelukkig hadden ze twee gratis dingen voor handen: een Instagrampagina en het mooie lichaam waar Erin mee gezegend is. Zij stond model voor de foto’s, die de twee verspreidden via social media. Om kosten te besparen, verliep ook de verkoop van de kleurige bikini’s via deze weg.

View this post on Instagram

Girl Squad. The Chloe, Patti + Brigitte Bikini @nikitakalcha @juliebulanov @oksanavictorovna @talinapolivoda On holiday in St Thomas and rocking their Triangl's!

A post shared by TRIANGL (@triangl) on

View this post on Instagram

FLASHBACK FRIDAY The FARRAH Bikini #trianglgirl @jilissaann wears 'Hotel California'

A post shared by TRIANGL (@triangl) on

Kendall Jenner

En toen kwam het eerste grote succes. Model Kendall Jenner droeg een Trianglbikini op haar Instagramaccount en dat bleek het steuntje in de rug dat Craig en Erin nodig hadden. Twee jaar na de start is hun onderneming al 22 miljoen euro waard en sterren als Beyoncé en Miley Cyrus lopen weg met hun ontwerpen.

„We begonnen hieraan met het idee dat we één bikini moesten verkopen om de huur te kunnen betalen”, aldus een blije Craig. „Het is zo leuk om te zien dat mensen waarderen wat je maakt.”

View this post on Instagram

Thanks for the love Hannah Montana! #postedtoher10millionfollowers 😱

A post shared by Erin Deering (@erinkdeering) on

View this post on Instagram

Little bit squinty, a whole lot happy ☺️

A post shared by Erin Deering (@erinkdeering) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van armoede naar bikini-imperium: dit stel deed het
Sluiten