Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 4 mei 2016 / 06:50 uur

Tweeling (100 jaar) al hele leven onafscheidelijk

Tweelingen hebben vaak een bijzondere band, maar zo speciaal als de band tussen Mary Belle Roach en Mae Belle Powell zijn er er maar weinig. De identieke tweeling vierde onlangs hun 100ste verjaardag en ze kunnen geen moment zonder elkaar.

Altijd samen

De twee wonen samen in hun ouderlijk huis in het Amerikaanse Symsonia. Ze kleden zich nog altijd hetzelfde en laten samen hun haar doen. Bovendien delen ze een slaapkamer, zodat ze elkaar kunnen helpen als een van hen midden in de nacht iets nodig heeft: „We zijn altijd samen en zijn nooit gescheiden geweest”, aldus Mary tegenover Today. „Dat is alles wat we weten: we houden van elkaar.”

De zussen werden op 25 maart 1916 geboren in hun huidige woonplaats Symsonia. De twee gingen samen naar school en besloten daarna zelfs voor hetzelfde beroep te kiezen. Nadat ze trouwden met twee beste vrienden, gingen ze allebei lesgeven aan een school in Symsonia. Hun klassen bevonden zich tegenover elkaar, maar dat veranderde in de Tweede Wereldoorlog, toen hun mannen werden uitgezonden. Mary en Mae gingen werken in een fabriek die in werking was gesteld voor de oorlog; daarvoor verhuisden ze naar Detroit.

Prachtig leven

Toen de oorlog ten einde was kochten de zussen en hun mannen twee campers en reisden ze door het hele land. Inmiddels zijn de twee weduwe, maar ook op 100-jarige leeftijd blijven ze actief en houden ze zin in het leven. Dagelijks wandelen ze een half uur lang met een wandelclubje en elke vrijdag gaan ze naar de kapper om hun haar te laten doen.

Mae Belle stelt dat ze niet zonder haar zus kon, omdat ze zich dan direct zorgen maakt. De twee zijn het eens dat ze simpelweg niet zonder elkaar kunnen: „Ik heb haar altijd nodig”, aldus Mae Belle: „We hebben een prachtig, prachtig leven gehad en dat hebben we nog steeds.”

Reageer op artikel:
Tweeling (100 jaar) al hele leven onafscheidelijk
Sluiten