Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 16 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Toch wel alcohol in ‘alcoholvrij’ bier

Zit je met je goede gedrag aan het alcoholvrije bier, blijkt er toch alcohol in te zitten! Fabrikanten voegen alcohol toe aan alcoholvrij bier om ervoor te zorgen dat er toch een biersmaakje aan het drankje zit. Dit meldt Foodwatch Duitsland.

Foodwatch vindt het niet rechtvaardig dat de aanwezigheid van een klein beetje alcohol niet duidelijker op de verpakkingen vermeld staat. Op dit moment is wel te lezen dat er alcohol in alcoholvrij bier zit, maar daarvoor moet je de kleine lettertjes op de verpakking raadplegen. Foodwatch vindt de term ‘alcoholvrij’ niet juist en pleit voor de overstap naar de term ‘alcoholarm’ op het moment dat er toch een – miniscuul – beetje alcohol in het drankje zit.

In Nederland is het toegestaan om 0,1 procent alcohol aan alcoholvrije biertjes toe te voegen. In Duitsland ligt dat percentage hoger, op 0,5 procent. In Italië en Frankrijk kun je bij een flinke krat zelfs aangeschoten raken: daar mag maar liefst 1,2 procent alcohol in ‘alcoholvrij’ bier zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Toch wel alcohol in ‘alcoholvrij’ bier
Sluiten