Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 27 mei 2016

Tiener kiest terminaal zieke moeder als galadate

De 17-jarige Dylan twijfelde geen moment over wie hij mee zou nemen als date naar het eindgala van zijn schoolperiode: zijn moeder Kerry was de gelukkige. Kerry Huffaker uit Twin Falls, Idaho heeft namelijk een hersentumor en zal waarschijnlijk niet lang meer leven.

In februari van dit jaar werd de tumor ontdekt, de kanker was toen al in een vergevorderd stadium. Artsen voorspelden toen dat de vrouw nog ongeveer negen tot twintig maanden te leven heeft. Hierdoor vreest moeder Kerry dat ze nooit het huwelijk van haar zoon mee zal maken.

Mooie herinnering

Daar wist Dylan een mooie oplossing voor: zijn moeder kon hem toch strak in pak zien stralen op zijn eindgala van Canyon Ridge High School. Aan ABC News vertelde de tiener: „Ik heb haar denk ik nog nooit zo mooi gezien. Ik dacht eraan en nu kan ik jaren later nog terugkijken en herinneren met wie ik naar mijn gala ben geweest, dan weet ik dat het met iemand was van wie ik hield en die wat voor me betekende.”

Weken voor het bijzondere gala bezocht Dylan zijn moeder in het centrum waar zij bestraalt wordt. Hij verscheen daar met een doos donuts in zijn hand, op het glazuur van de donuts stond geschreven: ‘Wil je met mij naar het gala?’ In Amerika is het een traditie om je date op een originele manier mee uit te vragen.

Moeder Kerry stond versteld van het aanzoek: „Ik was zeker verrast”, vertelt ze aan ABC News. „Ik probeer me niet te veel op de toekomst te focussen, ik probeer vandaag zo goed mogelijk te leven, maar wie gaat er met mijn zoon dansen als de moeder normaal met de bruidegom danst op zijn trouwdag?”

Knapste date

Bescheiden als ze is, zei Kerry nog dat haar zoon zich wel voor haar zal gaan schamen. „Mijn reactie was: ‘Je wil toch niet naar het gala met je oude, kale moeder, je zal je wel schamen.’ En hij zei: ‘Nee, dat doe ik niet. Ik heb de knapste date van de avond.’”

De dans

Het hoogtepunt van de avond? De dans die Dylan met zijn moeder deed. De dj zorgde ervoor dat de hele dansvloer leeg was, zodat alleen Dylan en Kerry samen de show konden stelen. De tiener voegde er nog aan toe: „Ik ben haar zeventien jaar tot last geweest, dus het was het waard haar mee te nemen naar het gala. Ik vind het fantastisch dat mijn moeder zo zorgzaam is, het maakt niet uit wat er is, ze zal je altijd helpen. Zelfs als ze het zelf zwaar heeft.”

https://www.youtube.com/watch?v=SzwwFwvqXD4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tiener kiest terminaal zieke moeder als galadate
Sluiten