Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 28 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Student: ‘Weggepest uit studentenhuis om geaardheid’

„De afgelopen driekwart jaar heb ik in een huis gewoond met vijf huisgenoten, door wie ik elke dag werd genegeerd en waar ik werd gezien als vies vanwege mijn seksuele geaardheid”, zo begint de Venlose student Bram Tielen zijn bericht op Facebook, dat flink wordt gedeeld.

In een lang bericht beschrijft Tielen hoe hij voor zijn studie aan de TU Delft naar het Zuid-Hollandse Schipluiden verhuisde, waar hij in een studentenhuis met vijf huisgenoten terecht kwam. Het was een vriendelijke kennismaking, heel standaard. „Ik heb er op dat moment niet eens bij stilgestaan om te vertellen dat ik homoseksueel ben en dat ik al een poosje een relatie heb met een man die een aantal jaren ouder is dan ik.”

Vies en smerig

Toen zijn huisgenoten daarachter kwamen brak de hel los. Tielen moest weg, omdat hij vies en smerig zou zijn. Meerdere bemiddelingsgesprekken met Brams familie en de huisbaas hielpen niets, de huisgenoten wilden hem weg. Maanden van getreiter volgden. „Ze negeerden mij totaal, zeiden niks meer tegen mij. Zij aten altijd samen, ik at alleen in mijn kamer”, gaat Bram verder. Toen hij op een dag bijna werd aangereden, waarschijnlijk door een van zijn huisgenoten, was de maat vol.

Weggepest

Met hulp van een vriendelijke wijkagent en studentenhuisvester DUWO kon Bram uiteindelijk met spoed een nieuwe woning in Delft krijgen, maar hij is zijn oude huisgenoten nog niet vergeten. Hij hoopt dan ook dat zijn verhaal zoveel mogelijk gedeeld wordt, „zodat wij die gasten kunnen laten zien hoe ze mij al die tijd hebben gediscrimineerd, vernederd en mij daar hebben weggepest. We moeten duidelijk maken dat hoe zij denken zeker niet meer van deze tijd is en dat je zo niet met je medemens om hoort te gaan”, besluit hij.

En hij vindt gehoor. Het bericht wordt in twee dagen tijd al meer dan 1200 keer gedeeld en veel mensen reageren met verbazing en bewondering op het bericht. Lees hieronder het hele verhaal.

https://www.facebook.com/bram.tielen/posts/1105470996161008

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Student: ‘Weggepest uit studentenhuis om geaardheid’
Sluiten