Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 9 mei 2016

Studente vindt dode rat in schoolmaaltijd

Het moment dat je besluit jezelf te verwennen met wat afhaalvoedsel, zodat je zelf niet hoeft te koken, maar dan thuiskomt en een vervelend extraatje ontdekt. Deze studente maakte het mee: zij wilde makkelijk eten, maar kreeg in plaats daarvan een dode rat.

De studente aan de Hengyang Normal University, in de Chinese provincie Hunan, ontdekte het vieze dier zaterdag in zijn avondmaal, schrijft Huangiu. Een chef en zijn assistent zijn ontslagen nadat de vrouw een foto van het extraatje via sociale media had verspreid.

Volgens de studente bestelde ze de maaltijd ‘s avonds in de kantine van de universiteit en zag ze de rat op het eerste gezicht niet, omdat die een beetje wegviel tussen de kleuren van het voedsel. Ze dacht eerst dat er een varkenspoot in haar eten lag, maar dat bleek toch een hariger dier te zijn.

Ze schreef op een Chinese variant van Twitter: „Ik pakte het eruit en oh mijn god, het was een hele rat. Ik voelde me ziek, ik had een breakdown. Vanaf nu raak ik geen voedsel meer aan uit de schoolkantine.”

Onderzoek

De school heeft een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenis en gaat het voedsel nu extra controleren, evenals de opslaglocaties van de ingrediënten. Ook zullen ze de rattenverdelging opschroeven naar drie keer per maand, in plaats van de een keer per maand die het nu is. De school zegt echter niet te weten hoe de rat in het eten is beland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Studente vindt dode rat in schoolmaaltijd
Sluiten