Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 30 mei 2016 / 20:55 uur

Stel met baby’s kampeert acht dagen in tuin makelaar

Als je er op de huidige huizenmarkt zeker van wilt zijn dat je droomhuis niet aan je neus voorbijgaat, moet je er snel bij zijn. Marieke, moeder van vijf jonge kinderen, neemt het zekere voor het onzekere en kampeert acht dagen bij de makelaar in de tuin om in aanmerking te komen voor een bouwkavel.

Sinds maandagochtend bivakkeren Marieke en haar man in een tentje in de tuin bij makelaarskantoor Langejan in Rotterdam. Het is de enige manier voor het stel om het bouwkavel van hun dromen te bemachtigen. Want volgende week maandag gaan tien gewilde kavels in de verkoop en dat gebeurt op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

„Vorig jaar hadden we een kavel, maar toen kregen we een tweeling”, vertelt Marieke aan RTL Nieuws. „We hadden het te druk om een huis et bouwen, dus we hebben die kavel toen teruggegeven.” Nu de tweeling acht maanden oud is, willen Marieke en haar gezin graag in een groter huis wonen. „We hebben in totaal vijf kinderen. We zoeken al meer dan een jaar naar een huis in de buurt van de school van onze kinderen, maar tot nu toe tevergeefs.”

Wie het eerst komt, het eerst maalt

Als Marieke en haar man volgende week maandag nog in de tent zitten, zijn ze verzekerd van een kavel. „We zijn heel blij, want nu weten we zeker dat we de kavel krijgen die we willen." Een toekomstige buurman was nóg sneller, hij zette zijn tent gisteravond al op. Gelukkig heeft hij een ander kavel op het oog.

Marieke bij haar tent in de tuin bij makelaar Langejan. Foto: RTL Nieuws

„We zijn heel blij met het principe wie het eerst komt, het eerst maalt. Met loting moet je maar afwachten." Zelf een huis bouwen was nooit een droom van het gezin, maar het is de beste optie. Ze komen te wonen op een oud hockeyterrein. „Het wordt een soort minidorp met veel ruimte om te spelen, dat vinden we erg fijn."

Werken vanuit de tent

Tijdens het noodgedwongen kampeeruitje werkt de man van Marieke vanuit hun tijdelijke onderkomen. „Hij doet onderzoek in de kunstsector en kan met zijn laptop aan de gang. Ik heb een jaar verlof vanwege de komst van de tweeling." De kinderen slapen ergens anders.

Het is niet de eerste keer dat er kopers bij makelaar Langejan slapen. Vorig jaar winter stonden er tien tenten in de tuin. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat er deze week nog meer kampeerders bijkomen. Makelaar Robert Langejan: „Leonidas is een nieuwe wijk, een duurzaam zelfbouwproject. En daar is veel animo voor, onze lijst met geïnteresseerden telt 250 namen. Die kunnen we helaas niet allemaal blij maken. Op deze manier kun je alleen een kavel kopen als je er echt voor gaat."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Stel met baby’s kampeert acht dagen in tuin makelaar
Sluiten