Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 11 mei 2016 / 07:10 uur

Scooter (30) is oudste kat ter wereld

De organisatie van Guinness World Records heeft de 30-jarige kat Scooter benoemd tot ‘oudste levende kat ter wereld’. De siamees leeft al sinds zijn geboorte bij zijn baasje Gail Floyd in het Amerikaanse Mansfield.

Scooter werd op 26 maart 1986 geboren en is zijn hele leven lang al een zeer actieve kat. Volgens zijn baasje Gail is dat wat Scooter gelukkig maakt en het geheim van zijn lange leven: „Hij vindt het heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken en hij is gek op mensen.”

Sterke wil om te leven

Het leven van Scooter ging echter niet altijd over rozen: vier weken na zijn geboorte overleed zijn moeder en in oktober 2014 brak hij zijn been. Sindsdien moet hij medische tests en behandelingen ondergaan. Volgens de dierenartsen is Scooter echter nog altijd een „fantastische kat, met een sterke wil om te leven”.

Scooter neemt het record over van de 26-jarige Corduroy, die leeft in Sisters. Mocht Scooter echt de oudste kat ooit worden, zal hij het nog even vol moeten houden: Crème Puff overleed in augustus 2015 op de zeer respectabele leeftijd van 38 jaar en 3 dagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scooter (30) is oudste kat ter wereld
Sluiten