Puck Roest
Puck Roest Good vibes 19 mei 2016 / 17:53 uur

School schorst meisje (5) om bellenblaaspistool

Een opmerkelijke beslissing op een basisschool in de stad Brighton in de Amerikaanse staat Colorado. De school schorste een 5-jarig meisje nadat ze een plastic bellenblaas pistool mee naar school had genomen.

De moeder van het meisje vertelde tegen The Denver Channel dat ze niet wist dat haar dochtertje het onschuldige pistool maandagochtend in haar rugzakje had gestopt. „Ik bood onmiddellijk mijn excuses aan”, aldus de moeder. „Ik begrijp dat ze ervoor willen zorgen dat onze kinderen veilig zijn, maar ze moeten wel hun gezonde verstand gebruiken. Het speeltje blaast bellen.”

Zero tolerance

Nadat de lerares het pistooltje had ontdekt, werd de moeder van het meisje gebeld. Ze werd gevraagd haar dochtertje direct op te komen halen. Ze werd geschorst omdat ze een neppistool mee naar school had genomen. De moeder vroeg vervolgens of dat werkelijk nodig was. „Ja, wij hanteren een zerotolerancebeleid en iemand moet haar meteen op komen halen”, luidde het antwoord.

Het meisje was vervolgens compleet overstuur en wilde de volgende dag niet meer naar school toe. „Het is absurd dat een 5-jarige naar huis wordt gestuurd vanwege bellenblaas”, zegt Nathan Woodliff namens de lokale burgerrechtenorganisatie. „Dit is een dom voorbeeld van een zeer serieus probleem. Zerotolerancebeleid betekent blijkbaar ook meteen dat het gezonde verstand niet meer wordt gebruikt.”

De basisschool blijft bij haar standpunt. „Deze schorsing past binnen het beleid van ons district. Soortgelijke situaties zijn dit jaar op een dezelfde manier opgelost”, aldus de school in een verklaring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
School schorst meisje (5) om bellenblaaspistool
Sluiten