Puck Roest
Puck Roest Good vibes 8 mei 2016 / 13:02 uur

School gaat een dag dicht voor eendenkuikens

Een basisschool in het Amerikaanse plaatsje Hartland gaat ieder jaar een dag dicht zodat een moedereend haar kuikens in veiligheid kan brengen. De eend legt haar eitjes in de binnentuin van de school en verplaatst haar kindjes vervolgens door de school naar een nieuwe plek.

De moedereend, die de bijnaam Vanessa kreeg, legt al dertien jaar lang haar eieren in de binnentuin. Ze vliegt ieder voorjaar over de omheining van de speelplaats en graaft een nest op haar favoriete plek. Maar nadat de eitjes zijn uitgebroed, moeten de kuikens zo snel mogelijk naar water. Daarom helpen de medewerkers en leerlingen van de school mama Vanessa een handje.

Omdat de kuikens nog te jong zijn om te kunnen vliegen, kwam docent Ruth Darrah met een oplossing, meldt ABC News. Ieder jaar sluit men de school een dag zodat Vanessa rustig haar kindjes naar het water kan brengen. De leerlingen vieren ieder jaar de terugkomst van Vanessa. Bekijk de schattige video hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
School gaat een dag dicht voor eendenkuikens
Sluiten