Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 27 mei 2016 / 15:31 uur

Rupsen maken enorm web op parkeerplaats

Duizenden kleine rupsen hebben in het Schotse Stirling voor een bijzondere verschijning gezorgd. Op de parkeerplaats van het plaatselijke winkelcentrum is namelijk een enorm web van bijna tien meter lang te aanschouwen. Volgens experts is dit het resultaat van deze duizenden beesten die tegelijkertijd een web zijn gaan spinnen.

Het kostte de rupsen maar een dag om het bizarre bouwwerk te maken. De beestjes, die zich normaal gesproken voeden aan kersenbomen en sleedoorn, hebben het web gemaakt om zichzelf te beschermen tegen mogelijke gevaren van roofdieren.

In de Schotse stad is het web nogal een attractie geworden, schrijft Mirror Online. „Ik heb nog nog zoiets gezien. Dit bewijst maar weer hoe bijzonder de natuur is”, zo vertelt een bezoeker tegen de website. „Het is vanwege al die krioelende beestjes een beetje zoals je ergste nachtmerrie als je het van dichtbij bekijkt. Maar eigenlijk is het prachtig!”

Delen van de parkeerplaats zijn afgezet om het web en de rupsen te bewaren en beschermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rupsen maken enorm web op parkeerplaats
Sluiten