Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 18 mei 2016 / 12:18 uur

Politie pakt smokkelaar met ingevroren tijgerwelpen

Een handelaar in wilde dieren is vorige week in Vietnam aangehouden voor het verkopen van tijgerwelpen. De man verkocht de dieren niet levend, maar in bevroren vorm. Zo kan er lijm van worden gemaakt, waar in sommige culturen van wordt gedacht dat deze ‘helende eigenschappen’ hebben.

Dat een dierenhandelaar wordt opgepakt in Vietnam is niet zo verwonderlijk. The New York Times schatte het aantal illegale jagers in Vietnam vorig jaar nog op ‘duizenden’. Wat wel schokkend is, is dat deze handelaar de dieren had ingevroren.

Ingevroren

Volgens The Daily Mail is de 26-jarige Pham Van Tu aangehouden omdat hij de in gevangenschap geboren welpen invroor en vervolgens wilde verkopen. Voor het maken van de ‘helende lijm’ hebben makers de huid, klauwen en botten van zo’n welp nodig.

De man werd aangehouden in de provincie Nam Dinh. Hij had de welpen gekocht voor zo’n 77 euro per stuk, vroor ze in en zocht vervolgens op Facebook een koper die ongeveer 320 euro over had voor de dieren.

Archieffoto: Colourbox.
Reageer op artikel:
Politie pakt smokkelaar met ingevroren tijgerwelpen
Sluiten