Paul Buckley
Paul Buckley Good vibes 13 mei 2016 / 12:40 uur

Pablo Escobars nijlpaarden nemen Colombia over

Pablo Escobar was op zich al een beruchte drugskoning: van de Netflixserie Narcos hebben we geleerd dat hij een gigantisch netwerk heeft opgezet en een van de rijkste mensen van zijn tijd was. Voordat hij op zijn 44e overleed, bracht Don Pablo bijna de Colombiaanse democratie ten val met steekpenningen, bedreigingen en geweldplegingen. Zijn organisatie was verantwoordelijk voor de dood van ruim 7000 mensen.

Hoewel de Colombiaanse politie El Padrino in 1993 doodschoot, is zijn erfenis nog springlevend. Zijn gigantische landgoed is namelijk in handen van de overheid en is tegenwoordig een toeristische trekpleister. Bezoekers kunnen zijn fabelachtige luxeleventje met eigen ogen aanschouwen.

Nijlpaarden

Een van zijn meest decadente uitgaves is echter een eigen leven gaan leiden. Pablo had namelijk ook nijlpaarden geïmporteerd, om zijn thuis compleet te maken. De nijlpaarden, waarvan drie vrouwelijk en een mannelijk, werden aan hun lot overgelaten. Gelukkig voor hen bleek de Colombiaanse jungle een bijzonder aangenaam habitat.

De gigantische beesten, overgehaald uit Afrika, varen wel in het Zuid-Amerikaanse klimaat. Volgens experts gaan ze voor problemen zorgen. Zo zou hun poep waterplanten minder ruimte geven en zouden ze inheemse diersoorten bedreigen. Er zijn er nu zo’n veertig in totaal, maar verwacht wordt dat die zich ongehinderd kunnen vermeerderen.

In Afrika zijn nijlpaarden berucht om hun territoriale en agressieve gedrag. Jaarlijks zorgen ze daar voor meer doden dan alle andere grote beesten. In Colombia zijn ze echter een populaire attractie geworden, omdat ze er toch ook best schattig uitzien.

Bekijk de reusachtige zoogdieren hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pablo Escobars nijlpaarden nemen Colombia over
Sluiten