Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 13 mei 2016 / 14:26 uur

Olifant sterft na 34 jaar in te klein verblijf

Afgelopen woensdag stierf olifant Yani in de dierentuin van de Indonesische stad Badung. Het beest had 34 jaar in een te kleine kooi geleefd. De olifant stierf terwijl het dier moedeloos, met tranen stromend uit de ooghoeken en vastgebonden aan kettingen, op de grond lag.

Volgens het natuuragentschap West Java Nature Conservation Agency (BKSDA) heeft de dierentuin op Java fouten gemaakt. De kooi was te klein en werd amper schoongemaakt. Voor haar laatste uren werd de olifant uit de kooi gehaald, maar de 34 jaren ervoor zat ze opgesloten in de te kleine ruimte.

Dierenarts

Het wordt nog gekker, de dierentuin zou geen dierenarts in dienst hebben. „Elke dierentuin is verplicht om een dierenarts te hebben, maar in Bandung is die al een jaar niet meer in huis”, aldus Sylvana Ratna van BKSDA. Yani werd vorige week ziek.

Op dit moment loopt er een onderzoek naar de dood van de olifant. De verzorgers van het dier zeggen er alles aan gedaan te hebben om de olifant te redden.

Enkele dagen voor haar dood bracht de burgemeester van Badung Ridwan Kamil een bezoek aan de zieke olifant. Hij plaatste daar een foto van op zijn Instagrampagina. De burgemeester kijkt nu of de dierentuin meer budget moet krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Olifant sterft na 34 jaar in te klein verblijf
Sluiten