Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 12 mei 2016 / 13:11 uur

Oezbeekse leraren boos; krijgen kuikens als salaris

Het is het fijnste moment van de maand: het moment waarop het salaris wordt gestort. De koelkast kan weer aangevuld worden, net als de kledingkast en als je gelukt hebt, je spaarpot. Een stel docenten in Oezbekistan had echter een vrij teleurstellende pay day: ze werden betaald in kippen.

De docenten, die lesgeven in de stad Nukus hebben een klacht ingediend omdat ze aan het eind van de maand geen geld, maar een paar kuikens kregen. De leraren zijn vooral boos, omdat de kippen niet eens zoveel waard waren als hun salaris. Schande.

Wortels en pompoenen

„Vorig jaar betaalden ze ons al eens uit in aardappels, wortels en pompoenen”, klaagt een van de docenten tegenover een lokale nieuwszender. „Als ik kippen had gewild, was ik wel naar de markt gegaan.”

Het verhaal klinkt bizar, maar het is geen uitzondering. Volgens Metro UK worstelen autoriteiten in het Aziatische land al langer met het uitbetalen van salarissen. Dus mocht je ontevreden zijn over de hoogte van je loon, bedenk je dan maar dat het altijd nog erger kan!

via GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oezbeekse leraren boos; krijgen kuikens als salaris
Sluiten