Remco Visser
Remco Visser Good vibes 7 mei 2016 / 10:30 uur

Mysterieus spookschip strandt op kust Liberia

De autoriteiten van het Afrikaanse land Liberia hebben momenteel te maken met een bijna Twilight Zone-achtige situatie. Twee dagen geleden strandde er namelijk op het strand van de stad Robertsport een mysterieuze olietanker, aldus de Liberiaanse krant Daily Observer.

Wat het schip zo mysterieus maakt, is dat er bij een inspectie van politie en immigratiedienst geen levend wezen aan boord werd aangetroffen. De autoriteiten hebben bovendien geen idee wat er is gebeurd en waar de bemanning is gebleven. Misschien was de eigenaar failliet en heeft de bemanning derhalve besloten van boord te gaan, suggereerde een havenmedewerker.

Koers

Het 64 meter lange schip met het bouwjaar 1980 staat geregistreerd in Panama. De laatst gemelde positie van de tanker was op 21 april in de buurt van de kust van Gambia en Senegal, aan de Afrikaanse westkust. Het schip was op weg naar de Senegalese hoofdstad Dakar.

Bij Marine Traffic, het internationale register voor scheepvaartbewegingen, staat geen eigenaar vermeld. Enkele Afrikaanse media beweren dat het spookschip een Nigeriaanse eigenaar heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mysterieus spookschip strandt op kust Liberia
Sluiten