Metro
Metro Good vibes 5 mei 2016 / 19:13 uur

Minder kijkers voor Nationale Herdenking

De nationale dodenherdenking op de Dam in Amsterdam is woensdag door 4,3 miljoen mensen op televisie gezien. Dat meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO) donderdag. Dat zijn er minder dan vorig jaar, toen 4,8 miljoen kijkers afstemden op de publieke omroep. RTL4 trok woensdag met de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte 863.000 kijkers.

De dodenherdenking op de Dam is daarmee veruit het best bekeken programma van woensdag. De halve finale in de Champions League tussen de voetbalteams van Real Madrid en Manchester City op SBS6 staat op de tweede plaats met bijna 1,5 miljoen kijkers. De Wereld Draait Door maakt de top drie compleet. Op het programma met presentator Matthijs van Nieuwkerk stemden meer dan 1,1 miljoen mensen af.

Daling

In 2013 keken gezamenlijk nog 5,2 miljoen mensen naar de dodenherdenking op de drie publieke netten. Dat was, gekeken naar de laatste jaren, het hoogste aantal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minder kijkers voor Nationale Herdenking
Sluiten