Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 20 mei 2016 / 09:15 uur

Klanten Jumbo moeten ‘gratis geld’ teruggeven

Het was vorige week groot feest in de Jumbo in Bemmel. Daar kwam namelijk ‘gratis geld’ uit de pinautomaat. Mensen die 20 euro wilden pinnen, kregen een briefje van 50. Het verhaal ging snel rond en er werd ineens opvallend veel gepind, maar Jumbo laat het er niet bij zitten. Iedereen moet de gratis gekregen 30 euro terug komen brengen.

Een medewerker van de supermarkt die de automaat bijvulde, had de briefjes van 50 per ongeluk in de lade voor briefjes van 20 gedaan. Toen de fout eenmaal rondging, werd er ineens opvallend veel geld gepind. Dat geld moet nu echter terug.

Alle mensen die er als de kippen bij waren om geld te pinnen, mogen zich bij de bedrijfsleider melden om het geld netjes terug te geven. Volgens de politie heeft een aantal mensen dat al gedaan.

Camerabeelden

Mensen die het geld in hun zak denken te kunnen houden, komen van een koude kermis thuis. Jumbo gaat namelijk aangifte doen van diefstal tegen de klanten die het geld niet teruggeven. Volgens de politie staan alle pinners duidelijk op camera en zal het dus niet moeilijk zijn om de gelukzoekers op te sporen.

De pinautomaat is niet van een bank, maar van een bedrijf. Het apparaat wordt door Jumbo zelf bijgevuld, schrijft RTL Nieuws.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klanten Jumbo moeten ‘gratis geld’ teruggeven
Sluiten