Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 9 mei 2016 / 12:15 uur

Meisje van schoolgala gestuurd vanwege dragen pak

Het laatste schoolgala is iets waar heel veel middelbare scholieren naar uitkijken. Een meisje uit de Amerikaanse staat Pennsylvania zal het feest echter om een heel andere reden herinneren: zij werd weggestuurd omdat ze een pak droeg, in plaats van een jurk.

Aniya Wolf draagt nooit jurken en dus lag het voor de hand dat ze in pak zou komen. Samen met haar moeder kocht ze speciaal voor de gelegenheid een prachtig kostuum, maar de school moest daar niets van hebben. De directie verbood Aniya in een pak te komen en stelde dat meisjes alleen een jurk mochten dragen.

Weggestuurd

Dikke pech voor Aniya dus, want zij had haar outfit al klaar liggen. De school ging niet op het protest van Aniya’s moeder in en dus besloot de tiener het erop te wagen. Ze ging gewoon in pak naar het bal, om vervolgens uit het pand te worden gezet door een medewerker van de school, die zelfs dreigde de politie te bellen.

Aniya’s moeder is razend op de school, haar dochter is vooral aangedaan. Ze benadrukt tegenover de televisiezender ABC 27 dat ze zich wel een meisje voelt, maar gewoon niet houdt van meisjeskleding. ,,Op school loop ik ook altijd in een broek, daar werd ook nooit een probleem van gemaakt”. Dat, terwijl de school altijd een schooluniform verplicht en het nooit een probleem was dat Aniya in de ‘mannelijke’ versie van het uniform liep.

Boycot

,,Bovendien zijn er best wat meisjes die behoorlijk blote jurken dragen, ik kleedde me eigenlijk heel behoudend”, besluit Aniya. Helaas voor de tiener is dat argument aan dovemansoren gericht; de school wilde niet op de ophef reageren. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt: eerder dreigde een groep scholieren een schoolgala te boycotten, omdat hun klasgenote niet in pak naar het bal mocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje van schoolgala gestuurd vanwege dragen pak
Sluiten