Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 24 mei 2016 / 20:41 uur

Mantelzorger verbouwde wiet op zolder bejaarde vrouw

De 79-jarige Johanna van der Putten kwam nooit boven op zolder. Naar eigen zeggen zouden de hulpdiensten haar ‘als lijk kunnen ophalen’, mocht ze dat wel doen. Maandagavond vond de politie bij de Haarlemse precies op die plek een wietplantage. Na een korte ondervraging is de vrouw geen verdachte meer.

Vrij spel

Dat meldt RTV NH dinsdagavond. In plaats daarvan, zijn de pijlen gericht op de 57-jarige ‘mantelzorger’ die dagelijks de dame op leeftijd eten bracht en haar waar kon hielp. Deze man had een sleutel van het huis in zijn bezit. Omdat Johanna regelmatig lange perioden weg was naar Spanje, kon hij zijn gang gaan.

Ook al was deze kwekerij onbekend bij de Haarlemse, is ze niet helemaal onbekend met de plantjes. Aan de lokale zender vertelt de vrouw dat er tien jaar geleden ook al wat wiet op haar zolder stond. „Ik weet dat er in het verleden planten hebben gestaan. Maar ik wist niet dat ze waren doorgegaan. Ik had gezegd dat ik ze niet in huis wilde.”

De politie is een onderzoek naar de zaak gestart en heeft de mantelzorger opgepakt. Bekijk het hele interview met de 79-jarige Johanna hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mantelzorger verbouwde wiet op zolder bejaarde vrouw
Sluiten